Domácí majonéza
- Přidat foto
-
Reklama
Čerstvá domácí majonéza je skvělá a bez konzervačních látek. Hodí se do nejrůznějších salátů, třeba do štědrovečerního bramborového.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Všechny suroviny si vytáhněte z lednice s předstihem, aby měly pokojovou teplotu. Smíchejte oba oleje a připravte si je k ruce.
2.
Do vysoké a úzké nádoby dejte vejce, přidejte sůl a hořčici a začněte šlehat tyčovým mixérem. Jakmile bude směs houstnout přidejte po kapkách olej. Opravdu přidávejte velmi zvolna, rozhodně jej tam nesmíte nalít. Šlehejte do zhoustnutí, doba šlehání je asi 3 minuty.
3.
Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a dejte do lednice.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 5 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
53.20 kcal |
Protein |
0.31 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.16 g
0.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.78 g
0.83 g
|
Reklama
Reklama