Domácí majonéza

Čerstvá domácí majonéza je skvělá a bez konzervačních látek. Hodí se do nejrůznějších salátů, třeba do štědrovečerního bramborového.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny suroviny si vytáhněte z lednice s předstihem, aby měly pokojovou teplotu. Smíchejte oba oleje a připravte si je k ruce.
2.
Do vysoké a úzké nádoby dejte vejce, přidejte sůl a hořčici a začněte šlehat tyčovým mixérem. Jakmile bude směs houstnout přidejte po kapkách olej. Opravdu přidávejte velmi zvolna, rozhodně jej tam nesmíte nalít. Šlehejte do zhoustnutí, doba šlehání je asi 3 minuty.
3.
Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a dejte do lednice.

Od: Iva V, 6.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
5 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
53.20 kcal
Protein
0.31 g
Sacharidy
z toho cukr
0.16 g
0.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.78 g
0.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama