Žemlovka
- Přidat foto
-
Reklama
Česká klasika oblíbená u dětí i dospělých. Je to dobrota a zároveň výborný způsob, jak zpracovat starší pečivo.
Reklama
Ingredience
Na vymazání
Postup přípravy
1.
Větší pekáč vymažeme máslem. Pečivo nakrájíme na menší kusy. Můžeme zpracovat rohlíky, veku, bagetu, vánočku, mazanec, okraje koláčů atd.
2.
Mléko smícháme s cukry, rumovým aroma a jednou lžičkou skořice. Pečivo namočíme, chvíli necháme namočené a skládáme na dno pekáče. Tak naskládáme první polovinu pečiva.
3.
Na pečivo naskládáme plátky jablek, ty jsme okrájeli ze slupky a zbavili jadřinců. Posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a rozinkami. Zasypeme skořicí.
4.
Poskládáme druhou polovinu namočeného pečiva. Nahoru nalijeme rozpuštěné máslo.
5.
Zbylé mléko smícháme se zakysanou smetanou a žloutky. Provoníme citrónovou kůrou. Nalejeme na pečivo a dáme zapéct do trouby na 180 stupňů na 30 minut.
6.
Ke konci pečení si ušleháme z bílků sníh s trochou soli. Upečenou žemlovku vytáhneme z trouby, natřeme sněhem a dáme znovu zapéct na 5 až 10 minut. Pocukrujeme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
742.21 kcal |
Protein |
17.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
95.74 g
58.51 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.96 g
14.64 g
|
Reklama
Reklama