Tatarská omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
Doma připravená tatarská omáčka má mnohem výraznější a lepší chuť. Čas od času se vyplatí obětovat trochu námahy a připravit si tatarkou omáčku od základů. Potřebovat budete jen pár ingrediencí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce a olej vytáhneme z lednice dříve. Oleje smícháme. Připravíme si vysokou nádobu a tyčový mixér. Nejprve začneme mixovat samotné vejce a po kapkách zašleháváme olej. Šlehat budeme asi 5 minut a stále budeme přilévat olej. Vždy přidáme asi tak půl lžíce a zašleháme.
2.
Jakmile bude směs hodně hustá, můžeme začít přidávat olej po větších dávkách a rychleji.
3.
Základ ochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a pepřem.
4.
Přidáme najemno nastrouhané okurky a cibuli nakrájenou na velmi drobné kousky. Promícháme, dosolíme. Dáme vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
67.43 kcal |
Protein |
0.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.44 g
0.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.19 g
1.02 g
|
Reklama
Reklama