Obalovaný květák s brokolicí po vegansku
- Přidat foto
-
Reklama
Obalovaný květák a brokolice,.. Ach :o) Plno lidí většinou tápe, jak udělat trojobal bez vajíčka. Návod je zde :)
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Postup asi není třeba, ale.. Omyjeme a rozebereme na růžičky.
2.
Květák/brokolice nepředvařuji, obaluji ho syrový. Hrašku (nebo strouhanku) si nasypu do jedné misky, kterou osolím, opepřím a zamíchám. V druhé misce připravím dle návodu hrašku „vajíčko“, ve kterém růžičky obalím.
3.
Obalený květák/brokolice lze smažit ve friťáku nebo na pánvičce, ale já ráda peču i v troubě. Po obalení pokládeme na plech vyložený papírem a politý olejem.
4.
Růžičky svrchu ještě trochu potřeme olejem a dáme péct do trouby na 200 – 220 °C. Pečeme cca 45 minut dozlatova, v polovině pečení květák obracíme.
5.
Tip: Po obalení v hrašce „vajíčku“ lze obalovat v sáčku se strouhankou. Vždy rukou sáček uzavřete a protřepejte. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
89.26 kcal |
Protein |
7.17 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.76 g
5.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.99 g
0.37 g
|
Reklama
Reklama