Malý kakaový řez

Také vás občas zamrzí, když z dobrého řezu velká část zbývá a už nikoho neláká? Naučte se péci menší řezy, zmizí okamžitě a beze zbytků.

Reklama

Ingredience

Nahoru

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Zamícháme do vajíček.
2.
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Opatrně vmícháme k těstu. Pečeme na dobře vymazaném a vysypaném plechu.
3.
Pokud byste chtěli péci na pečícím papíře, ještě jej z horní strany potřete tukem. Těsto se hodně lepí.
4.
Pečeme na 180 stupňů asi 15 min. Těsto je velmi tenké, je třeba jej péci krátce. Musí být pružné a nesmí se po upečení lámat.
5.
Po upečení těsto rozkrojíme na polovinu, na šířku a necháme vychladnout. Vyšleháme si krém.
6.
Na krém vše smícháme se změklým máslem a prošleháme. Cukru přidejte podle chuti, salko je sladké dost.
7.
Vychladlé těsto můžeme pokapat trochou rumu a natřeme obě poloviny tenkou vrstvou krému. Lépe k sobě přilnou. Poté přeložíme, krém zůstává uvnitř.
8.
Horní stranu natřeme rozpuštěnou čokoládou a dáme do lednice na 24 hodin.

Od: Iva V, 13.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
15 min vaření
24 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
404.77 kcal
Protein
7.01 g
Sacharidy
z toho cukr
46.07 g
37.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.51 g
11.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama