Malý kakaový řez
- Přidat foto
-
Reklama
Také vás občas zamrzí, když z dobrého řezu velká část zbývá a už nikoho neláká? Naučte se péci menší řezy, zmizí okamžitě a beze zbytků.
Reklama
Ingredience
Nahoru
Krém
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Zamícháme do vajíček.
2.
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Opatrně vmícháme k těstu. Pečeme na dobře vymazaném a vysypaném plechu.
3.
Pokud byste chtěli péci na pečícím papíře, ještě jej z horní strany potřete tukem. Těsto se hodně lepí.
4.
Pečeme na 180 stupňů asi 15 min. Těsto je velmi tenké, je třeba jej péci krátce. Musí být pružné a nesmí se po upečení lámat.
5.
Po upečení těsto rozkrojíme na polovinu, na šířku a necháme vychladnout. Vyšleháme si krém.
6.
Na krém vše smícháme se změklým máslem a prošleháme. Cukru přidejte podle chuti, salko je sladké dost.
7.
Vychladlé těsto můžeme pokapat trochou rumu a natřeme obě poloviny tenkou vrstvou krému. Lépe k sobě přilnou. Poté přeložíme, krém zůstává uvnitř.
8.
Horní stranu natřeme rozpuštěnou čokoládou a dáme do lednice na 24 hodin.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 15 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
404.77 kcal |
Protein |
7.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
46.07 g
37.71 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.51 g
11.11 g
|
Reklama
Reklama