Ossobuco

Ossobuco nebo také Osso buco je specialitou italské kuchyně. V překladu to znamená kost s dírou. Základem tohoto pokrmu je totiž telecí maso z dolní části nohy i s kostí (kližka). Chuť je velmi rozmanitá vzhledem k přidaným ingrediencím, jako je dušená zelenina, bílé víno a hovězí vývar. Koření provoní vaší kuchyň tak, že se čekání na jídlo bude nekonečné. Připravte si specialitu italské kuchyně a vyzkoušejte Ossobuco podle našeho receptu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku smícháme s 1 lžičkou pepře a soli.
2.
Posolené a opepřené maso v mouce obalíme.
3.
Připravíme si olivový olej a máslo do většího hrnce a necháme ho rozehřát
4.
Na másle a oleji pak maso z obou stran osmahneme, pozor ať se vám nepřipálí máslo.
5.
Jakmile je maso osmahnuté ze všech stran, vyndáme ho ven z hrnce a necháme chvilku bokem na talíři. Olej s máslem budeme ještě potřebovat.
6.
Nakrájíme si na drobno cibulku, slaninu, česnek a cibulku necháme na připraveném oleji od masa zesklovatět.
7.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme slaninu a česnek nakrájené na drobno a za stálého míchání necháme vše ještě chvilku zhnědnout (nepřipálit).
8.
Připravíme si sklenici bílého vína, celer, mrkev, rozmarýn, skořici a vše přidáme do hrnce k cibulce a necháme 5-6 min. dusit na mírném ohni.
9.
Mezitím si připravíme hovězí vývar a plechovky s rajčaty a jakmile je zelenina měkčí, přidáme do hrnce nejprve vývar, maso a nakonec loupaná rajčata.
10.
Takto necháme dusit 3 hodiny v hrnci na mírném ohni – pravidelně promícháváme a otáčíme maso.
11.
Po 3 hod. je maso měkké, téměř odpadává od kosti. Podáváme s rýží, opečenými bramborami nebo hranolkami. Dobrou chuť!

Od: Marie, 13.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min příprava
3 hod 30 min vaření
4 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 82 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
724.05 kcal
Protein
62.04 g
Sacharidy
z toho cukr
15.07 g
10.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
42.62 g
24.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama