Kuřecí játra na červeném víně
- Přidat foto
-
Reklama
Kuřecí játra jsou ideální pro rychlou přípravu, proto je doma děláme na více způsobů a na víně je jeden z nich. Jako přílohu jsem použila v mikrovlnce udělané bramborové čipsy.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V pánvi si rozpálíme sádlo a kuřecí játra na něm opékáme. Kdo chce, může játra překrájet, ale já je nechávám celá.
2.
Když se nám játra opékají, přidáme slaninu na nudličky, nakrájenou cibuli na proužky a společně opékáme.
3.
Až jsou játra hotová, přilijeme červeným vínem a necháme chvíli, aby se nám vyvařilo. Poté osolíme, opepříme. Někdy přidávám zelený pepř z nálevu, ale není nutné.
4.
Mezitím si můžeme vytvořit čipsy v mikrovlnce a to tak, že nakrájíme brambory na tenké plátky, pokapeme olejem a z každé strany děláme čtyři minuty na největší výkon.
5.
Při podávání posypeme játra strouhanou mozzarellou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 40 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
598.82 kcal |
Protein |
45.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.72 g
4.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.89 g
13.04 g
|
Reklama
Reklama