Vepřová s jednoduchou zeleninovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Libová vepřová pečeně doplněná o lehkou omáčku plnou chutí. Skvělý oběd i večeře. Hodí se k rýži, knedlíkům i bramborové příloze.
Reklama
Ingredience
Omáčka
Postup přípravy
1.
Maso předem vytáhneme z lednice a necháme v pokojové teplotě. Maso nebudeme krájet.
2.
V misce smícháme olivový olej, koření a prolisovaný česnek. Koření společně promačkáme. Maso ze všech stran potřeme a necháme 1 hodinu v pokojové teplotě.
3.
Poté dáme do pekáče na trochu sádla a 2 cibule nakrájené na proužky. Pečeme na 220 stupňů asi 1 hodinu.
4.
Ke konci pečení připravíme omáčku. 2 cibule nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hrnce na olej. Přidáme zeleninovou směs a podlijeme vodou. Vmícháme vegetu a povaříme až zelenina změkne.
5.
Prošleháme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Promícháme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu mléka. Podáváme společně s přílohou a pečení.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod vaření 2 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
566.64 kcal |
Protein |
31.35 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.04 g
4.79 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
44.47 g
12.78 g
|
Reklama
Reklama