Vepřová s jednoduchou zeleninovou omáčkou

Libová vepřová pečeně doplněná o lehkou omáčku plnou chutí. Skvělý oběd i večeře. Hodí se k rýži, knedlíkům i bramborové příloze.

Reklama

Ingredience

Omáčka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso předem vytáhneme z lednice a necháme v pokojové teplotě. Maso nebudeme krájet.
2.
V misce smícháme olivový olej, koření a prolisovaný česnek. Koření společně promačkáme. Maso ze všech stran potřeme a necháme 1 hodinu v pokojové teplotě.
3.
Poté dáme do pekáče na trochu sádla a 2 cibule nakrájené na proužky. Pečeme na 220 stupňů asi 1 hodinu.
4.
Ke konci pečení připravíme omáčku. 2 cibule nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hrnce na olej. Přidáme zeleninovou směs a podlijeme vodou. Vmícháme vegetu a povaříme až zelenina změkne.
5.
Prošleháme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Promícháme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu mléka. Podáváme společně s přílohou a pečení.

Od: Ráďa 78, 14.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod vaření
2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
566.64 kcal
Protein
31.35 g
Sacharidy
z toho cukr
11.04 g
4.79 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
44.47 g
12.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama