Losos na česneku s fazolkami

Jednoduše připravený losos s dobře ochucenou kůží a k němu křehké fazolky. Ty můžou směle nahradit celou přílohu. Kdo by chtěl sytější večeři, může přidat hranolky nebo opečenou bagetu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lososa opláchneme, rozkrájíme na porce. Na prkýnku nasolíme a opepříme z obou stran. Vezmeme větší mísu a naskládáme porce kůží nahoru. Do mísy nalijeme lžíci citrónové šťávy a druhou lžíci nalijeme na kůži. Kůži potřeme 3 stroužky prolisovaného česneku. Necháme 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Na pánvi rozehřejeme asi 50 g másla a lososa na menší stupeň opečeme z obou stran. Nejprve kůží dolů. Volíme nižší teplotu, abychom nepřipálili česnek.
3.
Opečeného lososa vytáhneme z pánve, přidáme máslo a fazolky. Podlijeme trochou vody, osolíme a ochutíme zbývajícím česnekem. Dusíme doměkka a vyvaříme veškerou vodu. Až jsou fazolky měkké, přidáme smetanu a krátce prohřejeme i s lososem.

Od: Ráďa 78, 15.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 70 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
663.64 kcal
Protein
34.31 g
Sacharidy
z toho cukr
7.36 g
4.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
54.65 g
26.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama