Losos na česneku s fazolkami
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravený losos s dobře ochucenou kůží a k němu křehké fazolky. Ty můžou směle nahradit celou přílohu. Kdo by chtěl sytější večeři, může přidat hranolky nebo opečenou bagetu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Lososa opláchneme, rozkrájíme na porce. Na prkýnku nasolíme a opepříme z obou stran. Vezmeme větší mísu a naskládáme porce kůží nahoru. Do mísy nalijeme lžíci citrónové šťávy a druhou lžíci nalijeme na kůži. Kůži potřeme 3 stroužky prolisovaného česneku. Necháme 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Na pánvi rozehřejeme asi 50 g másla a lososa na menší stupeň opečeme z obou stran. Nejprve kůží dolů. Volíme nižší teplotu, abychom nepřipálili česnek.
3.
Opečeného lososa vytáhneme z pánve, přidáme máslo a fazolky. Podlijeme trochou vody, osolíme a ochutíme zbývajícím česnekem. Dusíme doměkka a vyvaříme veškerou vodu. Až jsou fazolky měkké, přidáme smetanu a krátce prohřejeme i s lososem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 70 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
663.64 kcal |
Protein |
34.31 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.36 g
4.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
54.65 g
26.42 g
|
Reklama
Reklama