Salát s kešu zálivkou a mrkvovou slaninou
- Přidat foto
-
Reklama
Mrkvová slanina, kdo by se dal? :)
Reklama
Ingredience
Na zálivku
Postup přípravy
1.
Předehřejte troubu na 200 ° C a rozprostřeme na plech pečící papír.
2.
Pro změkčení kešu zalijeme horkou vodou. A zatím je dáme stranou.
3.
Mrkvovou slaninu si připravíme tak, že mrkev oloupeme a pak ji jemně rozřezáme na tenké plátky. Přendáme do malé mísy, přidáme javorový sirup, olivový olej, sójovou omáčku, špetku pepře a zamícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.
4.
Opláchneme a vysušíme cizrnu. Pak ji přeneseme na plech, pokapeme olivovým olejem a sušeným česnekem. Důkladně promícháme a pečeme v předehřáté troubě po dobu 15 minut.
5.
Mezitím si připravíme salát. Opláchneme a vysušíme. Poté nakrájíme listy na kousky.
6.
K přípravě zálivky vysušíme kešu a vložíme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu, česnek, hořčici, pepř a sójové mléko/vodu. Směs mixujeme do hladka. Nalijeme na salát a důkladně promícháme.
7.
Po 15 minutách vyndáme plech, promícháme cizrnu a na přidáme na plech marinovanou mrkev. Vrátíme do trouby a pečeme ještě dalších 15 minut.
8.
Pak už jen vše vyndáme a zamícháme do salátu 🙂
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
147.08 kcal |
Protein |
6.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.49 g
4.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.04 g
1.11 g
|
Reklama
Reklama