Bílé zelí s celozrnnou moukou
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční česká příloha výborně dochucená jablkem a zahuštěná celozrnnou moukou. Nejlepší k pečenému vepřovému nebo drůbežímu masu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Zelí i s nálev dáme do většího hrnce. Podlijeme vodou, přidáme kmín, zamícháme a pomalu dusíme pod poklicí do poloměkka.
2.
Po chvíli přidáme nastrouhané jablko. Okrájené a zbavené jadřinců. Společně vaříme.
3.
Na pánvi osmažíme dozlatova velkou cibuli nakrájenou na kostičky. Necháme stranou. Použijeme na ni jen část sádla, maximálně 20 g.
4.
Až je zelí hotové, vypneme a necháme trochu vychladnout.
5.
Ve vedlejším hrnci rozehřejeme zbytek sádla, přidáme celozrnnou mouku a necháme zpěnit. Vypneme, chvíli počkáme a opatrně nalijeme do zelí. Vmícháme a znovu přivedeme k varu.
6.
Zásmažka zeli zahustí, pak už jen dochutit cukrem a můžeme podávat. S opečenou cibulkou navrch nebo vmíchanou do zelí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
3 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
244.41 kcal |
Protein |
2.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.35 g
11.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.17 g
6.60 g
|
Reklama
Reklama