Bílé zelí s celozrnnou moukou

Tradiční česká příloha výborně dochucená jablkem a zahuštěná celozrnnou moukou. Nejlepší k pečenému vepřovému nebo drůbežímu masu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zelí i s nálev dáme do většího hrnce. Podlijeme vodou, přidáme kmín, zamícháme a pomalu dusíme pod poklicí do poloměkka.
2.
Po chvíli přidáme nastrouhané jablko. Okrájené a zbavené jadřinců. Společně vaříme.
3.
Na pánvi osmažíme dozlatova velkou cibuli nakrájenou na kostičky. Necháme stranou. Použijeme na ni jen část sádla, maximálně 20 g.
4.
Až je zelí hotové, vypneme a necháme trochu vychladnout.
5.
Ve vedlejším hrnci rozehřejeme zbytek sádla, přidáme celozrnnou mouku a necháme zpěnit. Vypneme, chvíli počkáme a opatrně nalijeme do zelí. Vmícháme a znovu přivedeme k varu.
6.
Zásmažka zeli zahustí, pak už jen dochutit cukrem a můžeme podávat. S opečenou cibulkou navrch nebo vmíchanou do zelí.

Od: Ráďa 78, 20.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
244.41 kcal
Protein
2.48 g
Sacharidy
z toho cukr
16.35 g
11.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.17 g
6.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama