Křehké ořechové rohlíčky s čokoládou
- Přidat foto
-
Reklama
Perfektní rohlíčky, které nejsou tvrdé a vždy se podaří. Při přípravě postupujte pomaleji a opatrně, těsto je křehké. Rohlíčky se snadno zlomí.
Reklama
Ingredience
Na obalení
Na namáčení
Postup přípravy
1.
Máslo utřete s cukry a žloutkem do husté pěny. Přidejte kůru z citronu, mouku a ořechy. Ručně vypracujte těsto. Několikrát propracujte.
2.
Dejte do sáčku do lednice, nejlépe přes noc, jinak alespoň na několik hodin.
3.
Poté si rozdělte těsto na několik menších dílů, vyválejte ručně váleček a tvarujte rohlíčky. Lépe se pracuje po menších kusech.
4.
Naskládejte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 10 minut.
5.
Mezitím smíchejte vanilkové cukry s cukrem moučka. Horké rohlíčky obalte v cukru a nechte vychladnout. Poté rozpusťte čokoládu a konce namočte v čokoládě. Nechejte zatuhnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 10 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
304.01 kcal |
Protein |
3.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.21 g
32.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.60 g
5.96 g
|
Reklama
Reklama