Zapékané fazolové lusky s nivou
- Přidat foto
-
Reklama
Rychlá večeře z jednoduchých surovin, co máte běžně v lednici a mrazáku. S pečivem chutnají fazolky výborně.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazolové lusky a žampiony necháme rozmrznout (pokud nepoužijeme sterilované). Povaříme ve vodě do změknutí.
2.
Nivu si nastrouháme na hrubším struhadle.
3.
Vymažeme menší zapékací mísu. Z fazolí vylejeme vodu.
4.
V jiném hrnci připravíme zásmažku z másla a mouky. Zalejeme mlékem a dobře rozmícháme. Ochutíme prolisovaným česnekem, špetkou soli a pepřem.
5.
Fazole dáme do zapékací mísy. Vypneme omáčku a vmícháme část nastrouhané nivy, asi ¾. Necháme rozpustit a nalejeme na fazolky se žampiony. Posypeme zbývající nivou a zapečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
249.76 kcal |
Protein |
10.59 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.82 g
5.62 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.89 g
10.80 g
|
Reklama
Reklama