Ledový salát s vejcem, hermelínem a cizrnou
- Přidat foto
-
Reklama
Lehký, a přitom výživný salát, který zasytí. Hodí se jako obědové menu i jako lehká večeře. Cizrnu v salátech si snadno zamilujete.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cizrnu, přes noc namočenou, uvařte doměkka a nechejte vychladnout. (Můžete použít i sterilovanou).
2.
Salát nakrájejte na menší kostičky a dejte do mísy se studenou vodou vyprat. Mrkev očistěte a nakrájejte škrabkou na proužky. Ředkvičky očistěte a rozkrojte na čtvrtiny.
3.
Vejce uvařte natvrdo, nechejte zchladnout a rozkrájejte.
4.
V menší misce smíchejte dresing. Jogurt s prolisovaným česnekem a solí.
5.
Salát rozdělte na porce, přidejte proužky mrkve, ředkvičky a cizrnu. Do každé porce nakrájejte vejce a hermelín. Polévejte dresinkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
321.31 kcal |
Protein |
19.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.66 g
9.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.91 g
7.60 g
|
Reklama
Reklama