Marinované kuře pečené na citronu a pomeranči
- Přidat foto
-
Reklama
Jestli také rádi zkoušíte nové a netradiční chutě, pak doporučuji vyzkoušet marinované pečené kuře na citronu a pomeranči. Kuře naložené v marinádě a vycpané citrusovými plody chutná po upečení opravdu velmi delikátně. Příloha může být rýže i vařené či pečené brambory.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si namačkáme česnek do olivového oleje, nadrolíme tymián, rozmarýn a přidáme pepř a sůl dle chuti a pečlivě promícháme, až nám vznikne marináda.
2.
Na kousky si nakrájíme citróny a pomeranče.
3.
Kuře rozřízneme na páteři, abychom se dostali do něj, a vyřízneme hrudní kost. Pak si vyřízneme dírky do kůže kuřete tak, abychom se dostali pod ni až na maso.
4.
Připravenou marinádu nalejeme na kuře a také vmasírujeme pod kůži.
5.
Pod kůži následně vkládáme také kousky másla a na kousky nakrájený citron a pomeranč. Stačí 1 ks od pomeranče i citronu a zbytkem kuře obložíme.
6.
Vložíme do trouby a pečeme cca 1,5 – 2 hod. na 165 °C. Nejprve nechte kuře přiklopené a půl hodiny před koncem ho odklopte a zesilte na 200 °C, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 45 min vaření 2 hod 15 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 42 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
857.93 kcal |
Protein |
46.91 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.96 g
7.22 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
67.43 g
9.26 g
|
Reklama
Reklama