Cukrářské piškoty
- Přidat foto
-
Reklama
Doma připravené cukrářské piškoty vyjdou na pár drobných a můžete je mít uloženy i delší dobu. S těstem pracujte rychle, má tendenci se roztékat. Pokud je chcete s cukrem, obalte je ještě horké ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Ušlehejte se špetkou soli tuhý sníh z bílků. Žloutky dejte s polovinou cukru šlehat do robotu.
2.
Do hotového sněhu vmíchejte druhou polovinu cukru.
3.
Do žloutků vmíchejte mouku a bílky s cukrem. Vznikne husté těsto.
4.
Dejte jej do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech s pečícím papírem piškoty.
5.
Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
102.40 kcal |
Protein |
2.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.54 g
10.71 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.97 g
0.30 g
|
Reklama
Reklama