Gratinované brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Dokonalá příloha k pečenému masu. Stačí trošku času navíc a pár základních surovin a běžný oběd proměníte v nevšední zážitek.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Menší pekáček nebo hrnec vymažeme sádlem s prolisovaným česnekem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
2.
Vložíme polovinu brambor do nádoby a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a polovinu petržele. Dáme druhou polovinu brambor.
3.
V hrnci rozehřejeme mléko, přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přivedeme k varu a vypneme. Vmícháme druhou polovinu petržele. Směsí zalejeme připravené brambory. Měly by být téměř ponořené.
4.
Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut až 1 hodinu. Pečeme bez poklice.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,234.58 kcal |
Protein |
27.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
152.13 g
21.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
52.25 g
31.28 g
|
Reklama
Reklama