Profiterolky se šlehačkou
- Přidat foto
-
Reklama
Malý a milý dezert, který je krásným pamlskem ke kávě nebo skvělou ozdobou dortů a moučníků. Dá se naplnit různými krémy, ale šlehačka je vždy sázkou na jistotu.
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Do hrnce se širším dnem dáme vařit vodu, přidáme sůl a heru. Pomalu přivedeme k varu a promícháváme rozpuštěný tuk. Jakmile začne vřít voda, snížíme teplotu a začneme přimíchávat mouku.
2.
Těsto se bude odpalovat ode dna, budeme mít pružnou kuličku, kterou za stálého míchání odpalujeme asi 5 minut.
3.
Hotové dáme do mísy, rychleji vychladne. Občas promícháme a necháme zcela vychladnout.
4.
Pak postupně zapracujeme vajíčka a žloutek. Zapracujte jedno vejce pečlivě a teprve poté zapracujte druhé. Následně žloutek.
5.
Připravte si plech s pečícím papírem a rozehřejte troubu na 180 stupňů.
6.
Cukrářským sáčkem dělejte na plechu hromádky, po upečení budou dvojnásobné, proto myslete na rozestupy.
7.
Pečte asi 20 minut.
8.
Hotové nechte vychladnout a rozkrojte. Plňte šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem, směs můžete osladit moučkovým cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
78.53 kcal |
Protein |
1.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.66 g
0.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.43 g
3.52 g
|
Reklama
Reklama