Štafličky s karamelovým krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Nadýchaný dezert, který si jistě ihned oblíbíte. Nejlépe chutná druhý den, dobře vychlazený.
Reklama
Ingredience
Krém
Na ozdobení
Postup přípravy
1.
Připravíme odpalované těsto. Rozehřejeme vodu se solí a tukem, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a postupně přimícháváme mouku. Hotové těsto odpalujeme v hrnci asi 5 minut.
2.
Necháme zchladnout a zapracujeme, vždy jednotlivě, vejce. Dáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme vždy dva pruhy, těsně vedle sebe. Mezi štafličkami děláme rozestupy, hezky naskočí.
3.
Oba plechy dáme péct na horkovzduch, na 180 stupňů asi na 20 minut.
4.
Necháme vychladnout, rozkrojíme, plníme krémem a máčíme v čokoládě. Necháme v lednici do druhého dne.
5.
Na krém vyšlehejte karamelové salko s máslem a nechejte chvíli v lednici. Lépe se pracuje s mírně vychlazeným krémem. Salka použijte asi 2/3 plechovky.
6.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a štafličky namáčejte buď naplněné krémem, nebo jen horní část dezertu a znovu přiklopte.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
529.19 kcal |
Protein |
7.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.20 g
25.63 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
39.12 g
17.61 g
|
Reklama
Reklama