Štafličky s karamelovým krémem

Nadýchaný dezert, který si jistě ihned oblíbíte. Nejlépe chutná druhý den, dobře vychlazený.

Reklama

Ingredience

Krém

Na ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme odpalované těsto. Rozehřejeme vodu se solí a tukem, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a postupně přimícháváme mouku. Hotové těsto odpalujeme v hrnci asi 5 minut.
2.
Necháme zchladnout a zapracujeme, vždy jednotlivě, vejce. Dáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem stříkáme vždy dva pruhy, těsně vedle sebe. Mezi štafličkami děláme rozestupy, hezky naskočí.
3.
Oba plechy dáme péct na horkovzduch, na 180 stupňů asi na 20 minut.
4.
Necháme vychladnout, rozkrojíme, plníme krémem a máčíme v čokoládě. Necháme v lednici do druhého dne.
5.
Na krém vyšlehejte karamelové salko s máslem a nechejte chvíli v lednici. Lépe se pracuje s mírně vychlazeným krémem. Salka použijte asi 2/3 plechovky.
6.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a štafličky namáčejte buď naplněné krémem, nebo jen horní část dezertu a znovu přiklopte.

Od: Iva V, 24.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
529.19 kcal
Protein
7.86 g
Sacharidy
z toho cukr
38.20 g
25.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.12 g
17.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama