Karamelová poleva se smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Karamelová poleva vypadá na dortech skutečně krásně, protože je hezky lesklá a jde snadno rozkrojit. Oblíbená je i na cukroví nebo na sušenkách.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cukr dáme do horké a suché pánve. Zapneme na nižší teplotu a necháme postupně rozpustit. Stále promícháváme. Pozor ať se karamel nepřipálí.
2.
Jakmile je cukr rozpuštěný, ještě snížíme teplotu a vmícháme máslo. Až se karamel spojí s máslem, vmícháme smetanu.
3.
Hotovou směsí poléváme dort. Nejlépe uzavřený ve formě.
4.
Pokud používáme na cukroví, cukroví si vyskládejte na plech a pomocí lžíce polévejte. Nenamáčejte, směs je velmi horká.
5.
Jestliže chcete karamelem ozdobit celou plochu cukroví, dejte jej lžící na cukroví, chvíli počkejte a poté můžete vytvarovat rukou stejný tvar jako cukroví.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 min příprava 15 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
766.40 kcal |
Protein |
1.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
81.43 g
81.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
50.48 g
32.06 g
|
Reklama
Reklama