Čokoládové rohlíčky

Jednoduše připravené rohlíčky, které krásně vypadají a vydrží dlouho vláčné. Podaří se hned napoprvé.

Reklama

Ingredience

Krém

Na ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci začneme zahřívat vodu se špetkou soli a tukem. Jakmile se tuk rozpustí, přivedeme směs k varu a začneme přimíchávat mouku.
2.
Stále mícháme, na dně se nám může tvořit krusta z těsta. Těsto převalujeme po dně alespoň 5 minut. Poté necháme zchladnout.
3.
Až těsto vychladne, zapracujeme do něj postupně všechna vejce. Zapracujte vždy jedno po druhém. Až je jedno vejce dokonale zapracované, teprve poté vyklepněte do těsta jiné.
4.
Směs dejte do zdobícího sáčku a nadstavcem s větším otvorem nastříkejte na plech s pečícím papírem rohlíčky.
5.
Dejte do rozehřáté trouby oba plechy najednou. Pečte na program horkovzduch na 170 stupňů asi 20 minut. Mezitím si připravte krém.
6.
Nad parou šlehejte žloutky s cukrem a přidejte na kostičky nalámanou čokoládu. Směs nesmí být horká, teplota je jen na pomalé rozpuštění čokolády.
7.
Jakmile vyšlehaná směs trochu vychladne, zašlehejte ji do změklého másla. Můžete dát na chvíli do lednice, lépe se s ní potom pracuje.
8.
Vytáhněte rohlíčky z trouby a nechejte vychladnout.
9.
Po vychladnutí rozkrojte a s pomocí cukrářského sáčku plňte krémem a polévejte polevou. Dejte vychladit do lednice.

Od: Ráďa 78, 31.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
2 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
458.56 kcal
Protein
6.63 g
Sacharidy
z toho cukr
27.69 g
14.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.03 g
20.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama