Čokoládové rohlíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravené rohlíčky, které krásně vypadají a vydrží dlouho vláčné. Podaří se hned napoprvé.
Reklama
Ingredience
Krém
Na ozdobení
Postup přípravy
1.
V hrnci začneme zahřívat vodu se špetkou soli a tukem. Jakmile se tuk rozpustí, přivedeme směs k varu a začneme přimíchávat mouku.
2.
Stále mícháme, na dně se nám může tvořit krusta z těsta. Těsto převalujeme po dně alespoň 5 minut. Poté necháme zchladnout.
3.
Až těsto vychladne, zapracujeme do něj postupně všechna vejce. Zapracujte vždy jedno po druhém. Až je jedno vejce dokonale zapracované, teprve poté vyklepněte do těsta jiné.
4.
Směs dejte do zdobícího sáčku a nadstavcem s větším otvorem nastříkejte na plech s pečícím papírem rohlíčky.
5.
Dejte do rozehřáté trouby oba plechy najednou. Pečte na program horkovzduch na 170 stupňů asi 20 minut. Mezitím si připravte krém.
6.
Nad parou šlehejte žloutky s cukrem a přidejte na kostičky nalámanou čokoládu. Směs nesmí být horká, teplota je jen na pomalé rozpuštění čokolády.
7.
Jakmile vyšlehaná směs trochu vychladne, zašlehejte ji do změklého másla. Můžete dát na chvíli do lednice, lépe se s ní potom pracuje.
8.
Vytáhněte rohlíčky z trouby a nechejte vychladnout.
9.
Po vychladnutí rozkrojte a s pomocí cukrářského sáčku plňte krémem a polévejte polevou. Dejte vychladit do lednice.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
458.56 kcal |
Protein |
6.63 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.69 g
14.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
43.03 g
20.12 g
|
Reklama
Reklama