Banánové prsty

Dezert, kterému nelze odolat a který okamžitě zmizí z talířků. Nejlépe chutná dobře vychlazený na druhý den.

Ingredience (25 x porce)

Krém

Na polevu

Postup přípravy

  1. Do hrnce se širokým dnem dáme vařit vodu. Přidáme špetku soli a máslo. Pomalu přivedeme k varu, necháme máslo rozpustit.
  2. Přisypáváme mouku a rychle mícháme, směs musí být hladká. Po chvíli se nám vytvoří kompaktní hmota, která se bude odpalovat ode dna. Za stálého mícháme odpalujeme asi 5 minut.
  3. Dáme do mísy a necháme zchladnout.
  4. Mezitím připravíme krém. Uvaříme pudink s vanilkovým a krystalovým cukrem. Necháme vychladnout.
  5. Připravíme do mísy máslo a necháme změknout. K máslu přidáme moučkový cukr. Počkáme.
  6. Do vychladlého těsta zapracujeme vejce, ale jednotlivě. Velmi pečlivě zapracujte každé vejce.
  7. Připravte si plechy s pečícím papírem a na plech stříkejte cukrářským sáčkem cikcak jednotlivé prsty, tyčinky. Mělo by se vám vejít 5 na šířku plechu.
  8. Dejte péct oba plechy na horkovzduch na 180 stupňů na 25 minut.
  9. Mezitím dokončete krém. Vychladlý pudink vešlehejte do másla s cukrem a dejte do lednice.
  10. Hotové prsy nechte mírně vychladnout, rozkrojte a naplňte krémem. Ozdobte rozpuštěnou čokoládou a dejte do lednice do druhého dne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 151.76 kcal | Protein: 2.24 g | Sacharidy: 12.15 g | z toho cukr: 7.47 g | Tuk: 10.46 g | z toho nas. MK: 6.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2403-bananove-prsty