Dezert, kterému nelze odolat a který okamžitě zmizí z talířků. Nejlépe chutná dobře vychlazený na druhý den.
Ingredience (25 x porce)
Krém
Na polevu
Postup přípravy
Do hrnce se širokým dnem dáme vařit vodu. Přidáme špetku soli a máslo. Pomalu přivedeme k varu, necháme máslo rozpustit.
Přisypáváme mouku a rychle mícháme, směs musí být hladká. Po chvíli se nám vytvoří kompaktní hmota, která se bude odpalovat ode dna. Za stálého mícháme odpalujeme asi 5 minut.
Dáme do mísy a necháme zchladnout.
Mezitím připravíme krém. Uvaříme pudink s vanilkovým a krystalovým cukrem. Necháme vychladnout.
Připravíme do mísy máslo a necháme změknout. K máslu přidáme moučkový cukr. Počkáme.
Do vychladlého těsta zapracujeme vejce, ale jednotlivě. Velmi pečlivě zapracujte každé vejce.
Připravte si plechy s pečícím papírem a na plech stříkejte cukrářským sáčkem cikcak jednotlivé prsty, tyčinky. Mělo by se vám vejít 5 na šířku plechu.
Dejte péct oba plechy na horkovzduch na 180 stupňů na 25 minut.
Mezitím dokončete krém. Vychladlý pudink vešlehejte do másla s cukrem a dejte do lednice.
Hotové prsy nechte mírně vychladnout, rozkrojte a naplňte krémem. Ozdobte rozpuštěnou čokoládou a dejte do lednice do druhého dne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 151.76 kcal |
Protein: 2.24 g |
Sacharidy: 12.15 g |
z toho cukr: 7.47 g |
Tuk: 10.46 g |
z toho nas. MK: 6.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2403-bananove-prsty