Marinovaný lilek se šťouchanými brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a omyjeme. Dáme vařit v osolené vodě s kmínem.
2.
Mezitím si nakrájíme lilek tak, že odkrojíme krajní plátek se slupkou a potom lilek nakrájíme podélně na plátky široké asi 1,5 cm. Lehce je z obou stran osolíme a necháme cca 15 minut vypotit.
3.
Brambory scedíme a necháme chvilku vychladnout.
4.
Nakrájíme si pórek a pažitku najemno.
5.
Papírovou utěrkou plátky lilku osušíme a ostrým nožem do nich uděláme šikmé řezy.
6.
Rozpálíme nepřilnavou pánev a rozehřejeme v ní olej. Plátky lilku restujeme z obou stran lehce dozlatova.
7.
V malé mističce si připravíme marinádu tak, že smícháme sirup a tamari.
8.
Teď je čas se vrátit k bramborám, které rozmačkáme, zamícháme pórek a pažitku a v jiném kastrolu rozehřejeme máslo. Poté přidáme brambory a chvilku pečeme.
9.
Na konec mašlovačkou potřeme jednu stranu lilku a necháme ještě na mírném ohni dojít. Můžeme otočit a namašlovat i z druhé strany, ale pozor, omáčka má díky obsahu sirupu tendenci k připálení, proto lilek hlídejte – stačí jen, aby se lehce opekl a omáčka zkaramelizovala.
10.
Pak už jen servírujeme s další oblíbenou zeleninou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 58 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,221.03 kcal |
Protein |
27.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
196.15 g
33.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.60 g
5.00 g
|
Reklama
Reklama