Litá kynutá buchta s ovocem
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělý koláč z kynutého těsta. Je krásně nadýchaný, vláčný a vydrží dlouho svěží.
Reklama
Ingredience
Posypka
Na buchtu
Postup přípravy
1.
Mléko mírně přihřejeme, aby bylo vlažné a metličkou rozmícháme se lžící cukru, lžičkou mouky a kvasnicemi. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
2.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a změklým máslem do pěny. Přidáme citrónovou kůru.
3.
Poté přidáme kvásek a promícháme vařechou. Nakonec smícháme s moukou. Vznikne řidší těsto.
4.
Vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu a vmícháme do těsta. Zamícháme společně jen vařechou.
5.
Necháme alespoň 1 hodinu vykynout. Vykynuté těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a poklademe kompotovaným ovocem.
6.
Necháme 15 minut vykynout. Rozehřejeme troubu na 180 a smícháme drobenku. Drobenku promačkáme rukou a nasypeme na buchtu.
7.
Dáme péct na 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
198.14 kcal |
Protein |
4.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.24 g
10.71 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.55 g
4.29 g
|
Reklama
Reklama