Vepřové kostky na pepři s tarhoňou
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřové kostky na pepři jsou doplněny o méně používanou tarhoňu. Tarhoňa je často používána do polévek jako zavářka, ale já ji ráda používám jako přílohu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na kostky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na kostky, bobkový list, nové koření. Vše restujeme do hněda.
2.
Až je cibulový základ tmavě hnědý, přidáme maso, které jsme osolili a opepřili. Maso orestujeme a necháme zatáhnout ze všech stran. Zalijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Dusíme na mírném ohni do měkka. Asi 1 hodinu.
3.
Mezitím si můžeme připravit tarhoňu. Připravujeme stejně jako těstoviny. Vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka, 10 až 15 minut. Poté scedíme, propláchneme a můžeme promazat olejem.
4.
Mezi tím nám maso změklo a my můžeme šťávu zahustit. Rozmícháme si hladkou mouku s vodou na řidší těstíčko a vlijeme do šťávy. Zamícháme aby se nám nevytvořili hrudky. Necháme provařit asi 20 minut.
5.
Někdy omáčku dochucuji ještě hořčicí nebo sojovou omáčkou, jak kdo má rád. Můžeme servírovat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
585.33 kcal |
Protein |
48.80 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
59.24 g
5.61 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.80 g
4.81 g
|
Reklama
Reklama