Gulášová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Gulášová polévka zahřeje především v zimním období. Příprava receptu není nikterak složitá, ačkoliv doba vaření je delší. Závisí na změknutí a dušení hovězího masa, proto doporučuji maso nakrájet na co nejmenší kousky. Polévku si u nás oblíbily především děti.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si nakrájíme cibulku najemno, stejně tak si připravíme maso a brambory, které nakrájíme na co nejmenší kousky.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej a necháme na něm cibulku osmahnout do zlatova.
3.
Jakmile je cibule hotová, přidáme na kousky nakrájené maso a ze všech stran zprudka osmahneme, přidáme sladkou papriku, sůl, dle chuti chilli, rozmačkaný česnek a pepř a přilejeme část připraveného hovězího vývaru tak, aby se maso dusilo.
4.
Necháme dusit, dokud maso není téměř hotové a měkké a přidáme na kousky nakrájené brambory.
5.
Po uvaření brambor už pouze dochutíme polévku majoránkou, promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
444.17 kcal |
Protein |
35.78 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
48.31 g
6.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.45 g
6.70 g
|
Reklama
Reklama