Kynutý jahodový koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Něco sladkého ke kávičce nebo k snídani se vždycky hodí. Co třeba kynutý koláč s ovocem?
Reklama
Ingredience
na koláč
na drobenku
Postup přípravy
1.
Z trošky vlažného oslazeného mléka, lžíce mouky a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek.
2.
Mouku prosejeme se solí. Přidáme kvásek, žloutky, cukr, vanilkový cukr, zbytek mléka a rozpuštěné máslo. Těsto nejprve zpracujeme vařečkou a až se nám spojí, přendáme ho na pomoučněný vál. Zpracujeme vláčné, pružné těsto, které se nesmí lepit.
3.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a pomocí válečku si ho přeneseme na plech. Koláč poklademe kousky jahod a zasypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z hrubé mouky, změklého másla a moučkového cukru.
4.
Koláč necháme 20 minut odpočinout.
5.
Poté ho pečeme 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Koláč po upečení necháme vychladnout a můžeme nakrájet.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 24 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
239.96 kcal |
Protein |
3.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.90 g
16.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.72 g
4.55 g
|
Reklama
Reklama