Pomalu dušené vepřové maso je hezký šťavnaté a příjemně nasládlé po mrkvi. Dobře se hodí k voňavému rozmarýnu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V širokém hrnci rozehřejeme sádlo a dáme restovat na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme kostky vepřového masa a okořeníme. Krátce restujeme a podlijeme vodou.
Snížíme teplotu na minimum. Přidáme na kolečka nakrájené očištěné mrkve a prolisovaný česnek.
Dusíme asi 2 hodiny, pokud je třeba doléváme vodu. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 378.13 kcal |
Protein: 31.30 g |
Sacharidy: 8.26 g |
z toho cukr: 4.87 g |
Tuk: 22.97 g |
z toho nas. MK: 10.53 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2477-veprove-kostky-na-mrkvi-a-rozmarynu