Jednoduché kuřecí s fazolkami
Někdy máte na přípravu oběda jen pár minut a je třeba dělat něco jiného. Pak jsou ideální pokrmy, kdy vše dáte do pekáče a vytáhnete hotovou dobrotu. Kuřecí maso se na takovou úpravu hodí nejlépe.
Reklama
Postup přípravy
1.
Kuřecí stehna opláchneme a z obou stran okořeníme. Necháme v pokojové teplotě. Cibuli nakrájíme na kostičky.
2.
Do pekáčku dáme sádlo, přidáme cibuli a prolisovaný česnek. Položíme kuřecí maso. Vložíme oškrábané brambory, překrojené na poloviny.
3.
Zasypeme fazolkami a dáme péct na 150 stupňů na 2 hodiny. S použitím časovače je příprava nejjednodušší.
4.
Kdo by chtěl dopékat kůži, je třeba po dvou hodinách odebrat brambory a fazolky, přepnout gril a nechat odklopené víčko. Poté servírovat společně.
5.
Fazolky mohou nahradit i část bramborové přílohy.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,164.84 kcal |
Protein |
48.47 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
113.73 g
13.74 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
50.66 g
15.99 g
|
Reklama
Reklama