Jahodový koláč s drobenkou
- Přidat foto
-
Reklama
Jahodový koláč s drobenkou je nadýchaný a zachutná snad každému. Není příliš sladký, proto v případě, že máte raději sladší koláče, přidejte více cukru. Také je možné koláč na závěr pocukrovat moučkovým cukrem. My ho máme raději méně sladký s více jahodami, které koláč dochutí a osladí dostatečně. Místo jahod je možné využít i jiné náplně (borůvky, rebarboru atd.). Vyzkoušejte jednoduchý recept na jahodový koláč s drobenkou, uvidíte, že na stole nevydrží ani jeden den.
Reklama
Ingredience
Drobenka
Těsto
Náplň
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme těsto a to tak, že smícháme polohrubou mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a vanilkový cukr. Vše promícháme a přidáme droždí a vlažné mléko, žloutek a olej.
2.
Vše promícháme do hladkého těsta a vylejeme na vymazaný plech máslem a vysypaný strouhankou.
3.
Na těsto naskládáme osušené jahody. My je krájíme na kousky a posypete drobenkou.
4.
Drobenku si připravíte tak, že všechny ingredience promícháte tak, až vám vznikne „drobenka“.
5.
Pečeme v troubě na 180 °C cca 30 – 40 min. Okraje koláče budou krásně do zlatova vybarvené.
6.
Koláč nechte vystydnout a krájejte a podávejte, až když vychladne, za tepla se vám bude drolit a neudrží tvar. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
516.24 kcal |
Protein |
6.89 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
82.07 g
46.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.53 g
6.63 g
|
Reklama
Reklama