Pečené brambory s bazalkou a rozmarýnem
- Přidat foto
-
Reklama
Voňavé pečené brambory plné úžasných bylinek. Jsou skvělou přílohou k masu nebo jako chuťovka. Hodí se k česnekovým dipům nebo s tatarskou omáčkou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory pečlivě omyjeme a odrhneme kartáčkem, necháváme ve slupce. V uzavíratelné míse smícháme olej a koření.
2.
Větší brambory rozkrojíme na poloviny. Vložíme do ochuceného oleje a důkladně promícháme. Uzavřeme a necháme 10 minut v pokojové teplotě. Mezitím párkrát otočíme a mírně protřepeme.
3.
Dáme na pečící papír a pečeme na 160 stupňů asi 1 hodinu a 15 minut. Poté přepínáme na gril s cirkulací vzduchu a dopékáme asi 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 30 min vaření 1 hod 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
296.71 kcal |
Protein |
5.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.92 g
2.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.65 g
2.16 g
|
Reklama
Reklama