Jahodový dortík
- Přidat foto
-
Reklama
Ovocné dorty jsou krásně svěží a s příjemnou sladkokyselou chutí. Díky želatině není nutné náročné zdobení. Stačí jen vychladit a servírovat.
Reklama
Ingredience
Dort
Jahodový krém
Na ozdobení
Želatina
Postup přípravy
1.
Bílky a žloutky rozdělíme. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, můžeme přidat špetku soli. Žloutky ušleháme s cukry. Přidáme postupně olej a vodu a zašleháváme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
3.
Do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků a vlijeme do malé dortové formy (20 cm průměr).
4.
Těsto rozetřeme od středu ke stranám.
5.
Dáme péct na 180 stupňů asi na 30 až 45 minut.
6.
Hotové vytáhneme z formy, dno můžeme ponechat a necháme vychladnout. Umyjeme formu.
7.
Uvaříme jahodový pudink. Při vaření pudinku jsme do mléka přidali cukr. Po uvaření necháme vychladnout. Do změklého másla zašleháme uvařený jahodový pudink.
8.
Vyšleháme s jahodami z kompotu a trochou kompotové šťávy.
9.
Dort rozkrojíme dvakrát. Potíráme krémem a ve slabé vrstvě natřeme na horní část.
10.
Nahoru dáme nakrájené jahody. Znovu zapneme do dortové formy a zaléváme želatinou.
11.
Želatinu připravíme se šťávy z jahodových kompotů. Je třeba 0,5 l tekutiny, můžete dolít vodou. Za studena vmícháme vanilkový pudink a přivedeme k varu. Po zhoustnutí chvíli mícháme. Necháme mírně vychladnout a naléváme na dort.
12.
V dortové formě necháme vše zatuhnout v lednici několik hodin.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
445.32 kcal |
Protein |
4.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
70.52 g
57.66 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.47 g
5.28 g
|
Reklama
Reklama