Babetka s citrónovou polevou

Babetka je milou vzpomínkou na dětství a na babičky, které ji vždy pekly. Receptů na babetku je určitě mnoho. Tato je krásně nadýchaná a doplněná citrónovou polevou. Je pečená na plechu cca 20 x 30 a je hezky vysoká. Výborný moučník.

Reklama

Ingredience

Citrónová poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku smícháme s pudinky, práškem do pečiva a necháme stranou.
2.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme olej a zašleháme. Přidáme vodu, citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Vše prošleháme.
3.
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
4.
Do žloutkové směsi zašleháme mouku s pudinky a práškem do pečiva. Nakonec vařechou opatrně vmícháme sníh.
5.
Dáme na menší plech s pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů asi 45 minut. Necháme vychladnout.
6.
Na polevu si připravíme horkou vodu s citrónovou šťávou, šleháme šlehačem a pomalu přisypáváme cukr. Je nutné dlouhé šlehání, po několik minut. Tuhost vyzkoušejte kápnutím trošky na talířek, musí držet tvar.
7.
Ihned natíráme v tenké vrstvě na vychladlou babetku. Necháme několik hodin v chladu.

Od: Iva V, 30.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 18 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
295.62 kcal
Protein
3.12 g
Sacharidy
z toho cukr
55.21 g
42.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.35 g
1.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama