Babetka s citrónovou polevou
- Přidat foto
-
Reklama
Babetka je milou vzpomínkou na dětství a na babičky, které ji vždy pekly. Receptů na babetku je určitě mnoho. Tato je krásně nadýchaná a doplněná citrónovou polevou. Je pečená na plechu cca 20 x 30 a je hezky vysoká. Výborný moučník.
Reklama
Ingredience
Citrónová poleva
Postup přípravy
1.
Mouku smícháme s pudinky, práškem do pečiva a necháme stranou.
2.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme olej a zašleháme. Přidáme vodu, citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Vše prošleháme.
3.
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
4.
Do žloutkové směsi zašleháme mouku s pudinky a práškem do pečiva. Nakonec vařechou opatrně vmícháme sníh.
5.
Dáme na menší plech s pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů asi 45 minut. Necháme vychladnout.
6.
Na polevu si připravíme horkou vodu s citrónovou šťávou, šleháme šlehačem a pomalu přisypáváme cukr. Je nutné dlouhé šlehání, po několik minut. Tuhost vyzkoušejte kápnutím trošky na talířek, musí držet tvar.
7.
Ihned natíráme v tenké vrstvě na vychladlou babetku. Necháme několik hodin v chladu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 18 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
295.62 kcal |
Protein |
3.12 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
55.21 g
42.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.35 g
1.18 g
|
Reklama
Reklama