Nakládaný česnek

Nakládaný česnek je skvělou chuťovkou, která se hodí na obložené mísy jako pikantní tečka. Je pěkně měkký a štiplavý tak akorát. Po zavaření vydrží dlouhé měsíce.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Česnek oloupeme. Připravíme si množství na 1 skleničku. Počet stroužků záleží na velikosti česneku, ale vychází to cca na 30 až 35 stroužků.
2.
Sklenici od přesnídávky nebo malé tatarky dobře umyjeme a prolijeme i s víčkem vřelou vodou. Na dno sklenice dáme pepř, nové koření a bobkový list. Dáme lžíci oleje.
3.
Dáme vařit vodu, přidáme sůl, ocet, cukr a paprikovou pastu. Nálev necháme projít varem.
4.
Do sklenice dáme česneky a zalijeme nálevem až nahoru. Pevně utáhneme víčko.
5.
Dáme do mikrovlnné trouby zavařit. Není možné zavařovat v mikrovlnné troubě jen jednu skleničku, přidáme dvě další malé zavařovací sklenice s vodou a víčky.
6.
Zapneme druhý nejvyšší stupeň a zavařujeme 3 minuty. Česnekovou skleničku pak v rukavicích vytáhneme a otočíme na víčko. Za 15 minut můžeme obrátit zpět a víčko bude zatažené. Necháme úplně vychladit a skladujeme.

Od: Ráďa 78, 30.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
6 min vaření
30 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
35.91 kcal
Protein
0.80 g
Sacharidy
z toho cukr
4.88 g
1.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.51 g
0.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama