Nakládaný česnek
- Přidat foto
-
Reklama
Nakládaný česnek je skvělou chuťovkou, která se hodí na obložené mísy jako pikantní tečka. Je pěkně měkký a štiplavý tak akorát. Po zavaření vydrží dlouhé měsíce.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Česnek oloupeme. Připravíme si množství na 1 skleničku. Počet stroužků záleží na velikosti česneku, ale vychází to cca na 30 až 35 stroužků.
2.
Sklenici od přesnídávky nebo malé tatarky dobře umyjeme a prolijeme i s víčkem vřelou vodou. Na dno sklenice dáme pepř, nové koření a bobkový list. Dáme lžíci oleje.
3.
Dáme vařit vodu, přidáme sůl, ocet, cukr a paprikovou pastu. Nálev necháme projít varem.
4.
Do sklenice dáme česneky a zalijeme nálevem až nahoru. Pevně utáhneme víčko.
5.
Dáme do mikrovlnné trouby zavařit. Není možné zavařovat v mikrovlnné troubě jen jednu skleničku, přidáme dvě další malé zavařovací sklenice s vodou a víčky.
6.
Zapneme druhý nejvyšší stupeň a zavařujeme 3 minuty. Česnekovou skleničku pak v rukavicích vytáhneme a otočíme na víčko. Za 15 minut můžeme obrátit zpět a víčko bude zatažené. Necháme úplně vychladit a skladujeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 6 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
35.91 kcal |
Protein |
0.80 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.88 g
1.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.51 g
0.20 g
|
Reklama
Reklama