Omeleta se žampióny a listovým špenátem s dušenou zeleninou
- Přidat foto
-
Reklama
Velmi chutná rychlovka jak k obědu tak například k večeři nebo větší svačině.
Reklama
Ingredience
příloha
Postup přípravy
1.
Na trošce oleje si orestujeme očištěné, oloupané a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme alespoň pět minut, záleží i na tloušťce plátků hub.
2.
Poté přidáme natrhané listy špenátu a promícháme.
3.
Nakonec zalijeme vejci rozšlehanými s troškou mléka, osolíme, opepříme a necháme dotáhnout, až omeleta zezlátne.
4.
Pokud ji chceme mít více propečenou, omeletu si obrátíme, jinak pouze zakryjeme pokličkou a necháme vrchní vrstvu dojít.
5.
Jako příloha je výborná dušená zelenina. Na másle si podusíme buď čerstvou zeleninu nebo směs mražené. Osolíme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
221.38 kcal |
Protein |
13.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.82 g
2.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.66 g
6.11 g
|
Reklama
Reklama