Bůčková roláda s bramborem a salátkem
- Přidat foto
-
Reklama
Pikantní bůčková roláda je po upečení šťavnatá a maso je krásně měkké. Je lepší si roládu nechat uležet v lednici i dva dny. Doplnila jsem vařeným bramborem ve slupce a zeleninovým salátem.
Reklama
Ingredience
Salát
Postup přípravy
1.
Vepřový bůček si opláchneme a položíme kůží nahoru. Ostrým nožem po povrchu nařežeme proužky. Maso si otočíme z druhé strany a osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, přidáme papriky, worcester a rozetřeme na celé maso.
2.
Poté maso smotáme do rolády a svážeme provázkem. Necháme uležet v lednici nejlépe 2 dny.
3.
Uležený bůček vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a pečeme v troubě asi dvě hodiny při teplotě 180 stupňů.
4.
Než se nám upeče bůček, uvaříme si brambory a připravíme salát. Brambory si pořádně vydrhneme pod tekoucí vodou a dáme vařit se slupkou. Po uvaření scedíme a osolíme.
5.
Na salát si vezmeme mísu a nasypeme do ní rukolu, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostky, na jemno nakrájenou cibuli, olivy na kolečka a sýr na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, octem, olejem a vše promícháme.
6.
Upečený bůček vyndáme z trouby, sundáme provázek a můžeme podávat společně s bramborem a salátem, polité výpekem z bůčku.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 hod 10 min příprava 2 hod vaření 2 hod 10 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 68 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,442.78 kcal |
Protein |
29.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
46.38 g
12.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
122.77 g
43.02 g
|
Reklama
Reklama