Pohanková kaše zdobená ovocem, ořechy a datlovým sirupem
Na pohanku se stále docela zapomíná, proto vyzkoušejte třeba variantu nasladko, a to pohankovou kaši. Je to navíc bezlepková surovina, tudíž je vhodná pro každého, kdo lepek nesmí nebo ho konzumovat nechce.
Ingredience (1 x porce)
na ozdobu
Postup přípravy
V kastrůlku zahřejeme rostlinné mléko a přidáme propláchnutou pohanku. Použila jsem lámanku, protože rychleji změkne než celá zrna.
Za stálého míchání vaříme cca 10-15 minut.
Mléka můžeme dát míň nebo víc, záleží, jakou konzistenci kaše upřednostňujeme.
Hotovou kaši nalijeme do misky či na talíř. Ozdobíme banánem, jablky, sušenými brusinkami a směsí oříšků.
Nakonec přidáme datlový sirup.
Při zdobení se fantazii meze nekladou, záleží na momentální chuti.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 394.89 kcal |
Protein: 10.56 g |
Sacharidy: 52.70 g |
z toho cukr: 19.08 g |
Tuk: 15.33 g |
z toho nas. MK: 2.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2535-pohankova-kase-zdobena-ovocem-orechy-a-datlovym-sirupem