Vepřová pečeně na víně a šalvěji
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřová pečeně je sušší typ masa, který vyžaduje pečlivou úpravu. Pomůže pomalé pečení na menší teplotu a polévání výpekem s vínem a bylinkami.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřovou pečeni necháme vcelku. Opláchneme a pečlivě osolíme a opepříme ze všech stran. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Nakrájíme cibuli na kostičky a česnek nadrobno. Do pekáče vložíme sádlo, cibuli a česnek a rozehřejeme.
3.
Přidáme maso, kostí nahoru. Koření a šalvěj dáváme kolem masa. Podlijeme vodou a vínem.
4.
Vložíme do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Snížíme teplotu na 140 a pečeme asi 1,5 hodiny.
5.
Mezitím několikrát přelijeme výpekem a maso obrátíme.
6.
Nakonec odklopíme poklici, zapneme grilování s cirkulací vzduchu a krátce dopečeme barvu. Pečeně bude nádherně provoněná vínem a bylinkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 45 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
411.02 kcal |
Protein |
24.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.57 g
1.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.51 g
10.17 g
|
Reklama
Reklama