Vepřová pečeně na víně a šalvěji

Vepřová pečeně je sušší typ masa, který vyžaduje pečlivou úpravu. Pomůže pomalé pečení na menší teplotu a polévání výpekem s vínem a bylinkami.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou pečeni necháme vcelku. Opláchneme a pečlivě osolíme a opepříme ze všech stran. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Nakrájíme cibuli na kostičky a česnek nadrobno. Do pekáče vložíme sádlo, cibuli a česnek a rozehřejeme.
3.
Přidáme maso, kostí nahoru. Koření a šalvěj dáváme kolem masa. Podlijeme vodou a vínem.
4.
Vložíme do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Snížíme teplotu na 140 a pečeme asi 1,5 hodiny.
5.
Mezitím několikrát přelijeme výpekem a maso obrátíme.
6.
Nakonec odklopíme poklici, zapneme grilování s cirkulací vzduchu a krátce dopečeme barvu. Pečeně bude nádherně provoněná vínem a bylinkami.

Od: Iva V, 19.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 45 min vaření
2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
411.02 kcal
Protein
24.36 g
Sacharidy
z toho cukr
7.57 g
1.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.51 g
10.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama