Vajíčková tlačenka
- Přidat foto
-
Reklama
Vajíčkovou tlačenku jsme nejprve vyzkoušeli po Velikonocích. Brzy se ale stala naší oblíbenou a chystáme ji i jako pohoštění pro hosty. Krásně oživí obložené mísy.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme přes lis na bramborový salát. Případně nakrájíme na drobné kostičky.
2.
Ze zeleninové směsi (Kunovjanka, Moravanka, ostrá nebo neostrá) vylijeme do misky nálev. Větší kusy zeleniny pokrájíme na kostičky. Feferonku zvažte, zda přidat.
3.
Vejce promícháme se zeleninovou směsí, nadrobno nakrájenou cibulkou i s natí. Přidáme majonézu a hořčici.
4.
Osolíme a opepříme a vmícháme šunku nakrájenou na kostičky.
5.
Nachystejte si obal na tlačenku (běžně k dostání) nebo formu na srnčí hřbet. Obal na tlačenku je lepší, protože do různých forem nemusí sedět množství přesně.
6.
Připravte kuchyňskou želatinu nebo želatinu na vaječnou tlačenku podle návodu. Místo vody použijte zředěný nálev ze zeleniny.
7.
Promíchejte se směsí a naplňte do tlačenky.
8.
Pokud použijete srnčí hřbet, formu vyložte potravinářskou fólií. Nalijte želatinu, dejte středem směs a boky a vrchní část zalijte želatinou.
9.
Dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 15 min vaření 6 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
109.78 kcal |
Protein |
7.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.20 g
1.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.87 g
1.63 g
|
Reklama
Reklama