Guláš s houbami
- Přidat foto
-
Reklama
Guláš je oblíbený pokrm v mnoha domácnostech. Kdo chce vyzkoušet trochu jinou variantu, tomu doporučuji tento recept. Krásně voní po bylinkách a chutná po červeném vínu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do hrnce si dáme rozpustit sádlo a přidáme cibuli na kostičky, bobkový list, nové koření a jalovec. Vše spolu restujeme do tmavé barvy.
2.
Nakrájíme si maso na kostky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Chvíli opečeme ze všech stran aby se nám maso zatáhlo.
3.
Maso zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a zalijeme vývarem. Přidáme sušené houby, větvičky tymiánu, rozmarýnu a necháme dusit pod poklicí asi 60 minut.
4.
Hladkou mouku si rozmícháme s vodou a jakmile budeme mít maso v hrnci měkké, tak rozmíchanou mouku zahustíme. Provaříme asi 15 minut.
5.
Do guláše přilijeme víno, přidáme prolisovaný česnek a můžeme dochutit solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, chilli jak kdo má rád.
6.
Můžeme podávat s pečivem nebo knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 40 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 29 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
285.81 kcal |
Protein |
27.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.29 g
4.51 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.97 g
3.38 g
|
Reklama
Reklama