Bretaňské fazole s uzeným masem
- Přidat foto
-
Reklama
Fazole s chutí po jemné tomatové omáčce. Podávané s uzeným masem jsou pochoutkou mezi luštěninami.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole si den předem namočíme. Druhý den propláchneme, přidáme čistou vodu a vaříme do měkka asi 60 minut. Před dovařením můžeme přidat plátky uzené krkovičky a chvíli společně povařit. Po uvaření uzené maso vytáhnout, použijeme při podávání pokrmu.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, chvíli orestujeme a zaprášíme moukou. Vznikne nám jíška.
3.
Jíšku rozředíme vývarem z uvařených fazolí a vaříme do zhoustnutí. Vložíme scezené uvařené fazole, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek.
4.
Podáváme s plátkem uzené krkovičky, který jsme povařili společně s fazolemi.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 35 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 36 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
670.18 kcal |
Protein |
47.68 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
57.16 g
5.48 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.77 g
7.28 g
|
Reklama
Reklama