Bretaňské fazole s uzeným masem

Fazole s chutí po jemné tomatové omáčce. Podávané s uzeným masem jsou pochoutkou mezi luštěninami.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole si den předem namočíme. Druhý den propláchneme, přidáme čistou vodu a vaříme do měkka asi 60 minut. Před dovařením můžeme přidat plátky uzené krkovičky a chvíli společně povařit. Po uvaření uzené maso vytáhnout, použijeme při podávání pokrmu.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, chvíli orestujeme a zaprášíme moukou. Vznikne nám jíška.
3.
Jíšku rozředíme vývarem z uvařených fazolí a vaříme do zhoustnutí. Vložíme scezené uvařené fazole, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek.
4.
Podáváme s plátkem uzené krkovičky, který jsme povařili společně s fazolemi.

Od: Petuler, 23.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 35 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 36 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
670.18 kcal
Protein
47.68 g
Sacharidy
z toho cukr
57.16 g
5.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.77 g
7.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama