Jednoduchý ananasový řez
Rychlý dezert na malý plech. Je dobré jej nechat přes noc zaležet, než se do něj pustíte. Nahoře můžete ozdobit šlehačkou.
Ingredience (15 x porce)
-
-
-
-
Poleva
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vezmeme dvě vyšší šlehací mísy a rozdělíme vajíčka na bílek a žloutek. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme mouku.
- Do žloutků opatrně vařechou zamícháme sníh.
- Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut. (Množství je na malý plech 30 × 40 cm).
- Vytáhneme a necháme chvíli vychladnout. Připravíme polevu.
- Ananasový kompot přelijeme i s tekutinou a přidáme 0,5 l vody. Tyčovým mixérem rozšleháme.
- Do směsi zamícháme cukr a pudinkové prášky. Směs začneme zahřívat a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Povaříme do zhoustnutí, po varu cca 2 minuty. Necháme chvíli vychladnout, a ještě teplé naléváme na řez. Dáme do chladna zatuhnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 114.94 kcal |
Protein: 2.66 g |
Sacharidy: 22.70 g |
z toho cukr: 17.01 g |
Tuk: 1.52 g |
z toho nas. MK: 0.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2575-jednoduchy-ananasovy-rez