Zapékané kuře na paprice
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční kuře na paprice má skvělou chuť a je oblíbené s těstovinami i knedlíkem. Vyzkoušejte obměnu v podobě zapékané varianty. U nás se kuře na paprice připravuje vždy ve více porcích, je to cesta, jak zvládnout vaření na dva dny najednou. Jednoduché zapečení znamená příjemnou změnu u druhého dne.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ve velkém hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo a dáme restovat na kostičky nakrájenou cibuli. Ihned přidáme sladkou papriku, rychle promícháme a zalijeme trochou vody. Paprika musí být orestovaná, ale nesmí zhořknout.
2.
Přidáme opláchnutá kuřecí stehna a zalijeme vodou tak, aby byla stehna celá ponořená. Přidáme grilovací koření a sůl.
3.
Snížíme teplotu a dusíme asi 1,5 hodiny. Poté maso vytáhneme, obereme a nakrájíme na menší kousky.
4.
Vývar scedíme a necháme stranou.
5.
Rozehřejeme máslo a zpěníme mouku. Většinou používám znovu stejný velký hrnec.
6.
Zalijeme mlékem a rozmícháme hustou kaši. Ty pomalu a za stálého promíchávání metličkou ředíme vývarem. Množství regulujte podle hustoty omáčky.
7.
Do hotové omáčky vrátíme kuřecí maso, osolíme, opepříme a vmícháme smetanu. Vypneme.
8.
Uvaříme těstoviny, hotové těstoviny rozdělíme do zapékacích misek, promícháme s omáčkou. Sypeme strouhaným sýrem a dáme zapékat na 10 minut do trouby na program grilování.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 2 hod vaření 2 hod 15 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
790.67 kcal |
Protein |
33.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.14 g
5.51 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
54.88 g
26.13 g
|
Reklama
Reklama