Zapékané kuře na paprice

Tradiční kuře na paprice má skvělou chuť a je oblíbené s těstovinami i knedlíkem. Vyzkoušejte obměnu v podobě zapékané varianty. U nás se kuře na paprice připravuje vždy ve více porcích, je to cesta, jak zvládnout vaření na dva dny najednou. Jednoduché zapečení znamená příjemnou změnu u druhého dne.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve velkém hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo a dáme restovat na kostičky nakrájenou cibuli. Ihned přidáme sladkou papriku, rychle promícháme a zalijeme trochou vody. Paprika musí být orestovaná, ale nesmí zhořknout.
2.
Přidáme opláchnutá kuřecí stehna a zalijeme vodou tak, aby byla stehna celá ponořená. Přidáme grilovací koření a sůl.
3.
Snížíme teplotu a dusíme asi 1,5 hodiny. Poté maso vytáhneme, obereme a nakrájíme na menší kousky.
4.
Vývar scedíme a necháme stranou.
5.
Rozehřejeme máslo a zpěníme mouku. Většinou používám znovu stejný velký hrnec.
6.
Zalijeme mlékem a rozmícháme hustou kaši. Ty pomalu a za stálého promíchávání metličkou ředíme vývarem. Množství regulujte podle hustoty omáčky.
7.
Do hotové omáčky vrátíme kuřecí maso, osolíme, opepříme a vmícháme smetanu. Vypneme.
8.
Uvaříme těstoviny, hotové těstoviny rozdělíme do zapékacích misek, promícháme s omáčkou. Sypeme strouhaným sýrem a dáme zapékat na 10 minut do trouby na program grilování.

Od: Iva V, 1.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod vaření
2 hod 15 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
790.67 kcal
Protein
33.57 g
Sacharidy
z toho cukr
38.14 g
5.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
54.88 g
26.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama