Čokoládové řezy
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravený dezert s výbornou čokoládovou chutí. Není třeba žádné složité zdobení, a i tak vypadá krásně.
Reklama
Ingredience
Krém
Na posypání
Postup přípravy
1.
Žloutky a bílky rozdělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme mouku a mléko. Zašleháme. Nakonec opatrně vařechou vmícháme sníh z bílků. Mícháme pomalu, aby směs zůstala nadýchaná.
2.
Připravíme plech s pečícím papírem, pečící papír ještě potřeme máslem. Pečeno na plechu 40 × 50. Rozprostřeme těsto a dáme péct na 170 stupňů na asi 18 minut. Necháme vychladnout.
3.
Po šíři nakrájíme 5 stejných plátů, které budeme mazat krémem.
4.
Z mléka a hrubé mouky uvaříme hustou kaši. Necháme malou chvíli vychladnout. Za stálého mícháme dáváme kostky čokolády a necháváme rozpustit v teplé (ale ne úplně horké) kaši.
5.
Připravíme změklé máslo a vlažnou směs budeme zašlehávat postupně do másla (ne naopak). Poté ochutnáme a přisladíme moučkovým cukrem.
6.
Krém nebude tuhý hned a je to několikapatrový řez, je lepší nejprve natřít vše kromě horní strany. Dát řez do lednice a nechat si krém na vrchní část a boky stranou. Po vychladnutí trochu srovnat nožem, natřít zbytek a dozdobit.
7.
Také je možné dát krém na chvíli ztuhnout do ledničky. Ale je třeba jej vytáhnout včas, aby se s ním dobře pracovalo.
8.
Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 4 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
251.09 kcal |
Protein |
4.55 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.51 g
17.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.28 g
7.61 g
|
Reklama
Reklama