Rybí polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Většinou se rybí polévka vaří v období Vánoc. Pokud máte doma úspěšného rybáře jako já, tak určitě vaříte během roku častěji.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si uvaříme rybí vývar. Vložíme všechny ořezy kapra do studené vody (mlíčí ne), přidáme polovinu kořenové zeleniny, cibuli, česnek, nové koření, celý pepř, bobkový list a dáme vařit. Vody asi 1,5 litru.
2.
Až nám vývar začne vařit, ztlumíme a necháme asi 40 minut probublávat.
3.
V druhém hrnci si rozpustíme máslo a opražíme na něm zbytek nastrouhané kořenové zeleniny. Opraženou zeleninu poprášíme hladkou moukou a vzniklou jíšku rozředíme rybím vývarem.
4.
Ředíme si podle požadované hustoty. Do polévky vložíme nakrájené mlíčí a obrané maso z kapra. Dochutíme solí a nasekanou petrželkou.
5.
Podáváme s opečeným pečivem nakrájeným na kostky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
214.58 kcal |
Protein |
5.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.89 g
8.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.95 g
6.57 g
|
Reklama
Reklama