Smažené květy z bezu s česnekovým dipem
- Přidat foto
-
Reklama
Květům černého bezu se lidově říkalo Kosmatice. Tento pokrm vařily už naše babičky. Květy bezu mají v české kuchyni široké využití na čaje, léčivé sirupy, pokrmy na sladko, ale i na slano jako dnešní recept.
Reklama
Ingredience
Dip
Postup přípravy
1.
Bezové květy si otřepeme od broučků a ponoříme do studené slané vody. Necháme 5-10 minut máčet.
2.
Připravíme si těstíčko na smažení. V misce smícháme mléko, mouku, vejce, osolíme, opepříme, přidáme česnek, chilli a umícháme hladké hustší těstíčko. Chvíli necháme odležet asi 5 minut.
3.
Připravíme si dip smícháním jogurtu s majonézou, přidáme prolisovaný česnek, osolíme opepříme, zamícháme a dáme do lednice.
4.
Květy vyjmeme ze slané vody, opláchneme, namáčíme do těstíčka a vkládáme do rozehřátého oleje na pánev. Smažíme do zlatova z obou stran.
5.
Podáváme s dipem, můžeme podávat s vařeným bramborem, pečivem. Do těstíčka si můžete přidat strouhaný sýr nebo parmazán.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 10 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
189.27 kcal |
Protein |
5.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.06 g
4.45 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.13 g
4.09 g
|
Reklama
Reklama