Květáková polévka s mrkví
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná květáková polévka je ideální pro vegetariány, ale i jako lehké jídlo na letní dny. Příprava nezabere čas a chutná skvěle. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na květákovou polévku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si rozehřejeme máslo a nakrájíme na drobné kousky cibulku. Necháme osmahnout na másle do zlatova, tak, aby se máslo nepřipalovalo a jakmile je cibulka hotová přidáme rozdrcený 1 stroužek česneku.
2.
Necháme cca 5 min a zatím si připravíme mrkev, kterou nastrouháme na struhadle a pórek, který nakrájíme na úzká kolečka.
3.
Po 5 minutách mrkev a pórek přidáme k cibuli a česneku, osolíme, okmínujeme a opepříme dle chuti a necháme cca 5 min dusit.
4.
Květák očistíme a nakrájíme na malé kousky. Oloupeme brambory a také nakrájíme na malé kousky. Takto přidáme ke směsi v hrnci a zalijeme 1 litrem hovězího vývaru. Vaříme tak dlouho, dokud květák a brambory nejsou měkké – cca 30 min.
5.
Připravíme si na pánvi jíšku z másla a mouky. Jakmile jsou brambory měkké přidáme jíšku do hrnce a necháme chvilku povařit.
6.
Na závěr si rozmícháme vejce v hrnku a přidáme do polévky. Už nevařím, nechávám pouze dojít na horké plotně. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
275.35 kcal |
Protein |
8.25 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.42 g
5.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.10 g
5.91 g
|
Reklama
Reklama