Obalovaný květák s bramborovou kaší

Pokud máte doma vegetariána a už vám dochází nápady, co mu připravit k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na obalovaný květák s bramborovou kaší.

Reklama

Ingredience

Na kaši

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák očistíme a rozdělíme na menší kousky a dáme ho do vody vařit cca na 10 min. Nesmí být měkký a drolit se.
2.
Po uvaření si připravíme strouhanku, mouku a vejce a vychlazený květák osolíme a obalujeme v trojobalu.
3.
Na pánvi si rozehřejeme olej a květák necháme do zlatova osmahnout a necháme odkapat od oleje.
4.
Mezitím si oloupeme brambory a dáme je vařit. Osolíme a vaříme do měkka.
5.
Odlijeme vodu a přidáme ¼ másla a dolejeme mléko.
6.
Poté šťouchadlem nebo v robotu rozmixujeme na hladkou kaši. A je hotovo. Přejeme dobrou chuť.

Od: Marie, 29.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
45 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
395.02 kcal
Protein
12.02 g
Sacharidy
z toho cukr
27.45 g
5.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.54 g
12.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama