Žampionové rizoto s kukuřicí
- Přidat foto
-
Reklama
Název rizoto je možná trošku zavádějící, protože zeleniny je zde opravdu málo. Je to však velmi chutný pokrm, který můžete vyzkoušet jako lehký hlavní chod nebo jako zajímavou přílohu k pečeným masům. Na přílohu samozřejmě strouhaný sýr nepatří.
Reklama
Ingredience
Na posypání
Postup přípravy
1.
Na troše sádla rozehřejme rýži, zamícháme, přidáme vegetu. Malou chvíli restujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném stupni uvaříme.
2.
Připravíme si wok. Cibule nakrájíme na kostičky a dáme na sádlo orestovat do zlatova. Restování neuspěchejte, cibule musí být opravdu nahnědlá.
3.
Na cibuli přidáme plátky žampiónů (s mraženými není žádná práce) a kukuřici. Promícháme a podusíme. Přidáme grilovací koření. Dusíme do rozvaření žampiónů.
4.
Nakonec přidáme vařenou cizrnu, používáme ze sklenice, převařenou. Prohřejeme. Smícháme s hotovou rýží a před servírováním sypeme sýrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
228.96 kcal |
Protein |
8.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.89 g
3.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.89 g
2.40 g
|
Reklama
Reklama